igurmet


Těstovinový salát
25. 11. 2019
V zimě často nekonzumujeme tolik zeleniny, kolik bychom měli. Těstovinové saláty jsou proto (nejen) v tomto období ideální volbou lehčího obědu nebo večeře. Jejich základem jsou těstoviny, které jsou však velmi syté, a tak je dobré mít na paměti, že se nemusí jednat o dietní jídlo. Vždy záleží na množství a kombinaci surovin. V našem receptu, který lahodí oku i chuťovým buňkám, najdete místo majonézy bílý jogurt a pokud si hlídáte energetický příjem, můžete vypustit slaninu.

Buchtičky s krémem
25. 11. 2019
Známe je jako buchtičky s krémem, buchtičky se šodó nebo dukátové buchtičky a většina z nás je miluje, i když si je dáváme jen jednou za čas. Tenhle tradiční český pokrm se na jídelních lístcích v posledních letech objevuje stále častěji, ale můžeme si je snadno a rychle udělat i doma. Dejte si buchtičky jako od maminky, polité teplým vanilkovým krémem, ať už máte chuť na sladkou tečku, nebo plnohodnotné jídlo ve sladkém provedení.

Špagetové muffiny se špenátem a kuřecím masem
25. 11. 2019
Pokud vy nebo vaše ratolesti milujete špagety, a chcete vyzkoušet nový recept, což takhle dát si muffiny naslano? Naplnit je můžete třeba špenátem! Jeho přednostmi jsou nejen vysoká biologická hodnota a všestranná použitelnost, ale také velmi nízký obsah kalorií – pouze 15 kalorií ve 100 g, ve vařeném stavu dokonce jen 13! Sice nemá tolik železa, jak se za časů Pepka námořníka myslelo, ale je neuvěřitelně zdravý a chutná nám stále více.  Jeho spotřeba se v Česku totiž neustále zvyšuje.

Špenátový krém se škvarky
25. 11. 2019
Hutné krémové polévky zasytí a v zimě i příjemně zahřejí. Zkuste třeba špenátovou. Tato čím dál tím oblíbenější listová zelenina je právem označovaná za superpotravinu, má totiž celou řadu skvělých vlastností a je neuvěřitelně zdravá. Vláknina špenátu, který je nadprůměrně bohatý na vitamin C a růstový vitamin A, čistí střeva. Obsahuje také směs vitaminů B, biotin (tzv. vitamin krásy), draslík, měď a železo. TIP! Zkuste recept na špenátový krém ozvláštnit škvarky, dodají mu šmrnc.

Koblížky plněné marmeládou
25. 11. 2019
Když se zamyslíte nad masopustním receptem, asi vás nenapadne napéct si domácí koblížky, které jsou navíc lehce k dostání po celý. Když ale zapátráte, dozvíte se, že koblihy dříve patřily k masopustu stejně jako koláče k posvícení. V 16. století se masopustu dokonce přezdívalo karneval z Koblihovic, jak píše propagátorka zdravé výživy Marie Úlehlová-Tilschová. Věděli jste, že kobližnou nenajdeme jen v Brně, ale i ve slovníku? Slovo kobližný znamenalo labužnický až prostopášný. Udělejte si domácí koblížky s marmeládou a užijte si labužnický maso-půst.

Kuřecí paličky se sýrovým dipem a čerstvou zeleninou
25. 11. 2019
Pokud máte rádi kuřecí na tisíc a jeden způsob, tenhle rychlý, snadný a velmi chutný recept vás bude bavit nejen jíst, ale i připravovat. Kuřecí paličky jsou navíc velmi rozšířenou komoditou za dobrou cenu. Pečené, v kombinaci se sýrovým dipem a čerstvou zeleninou na talíři rozehrají hotový orchestrijón.

Salát s červenou řepou, modrým sýrem a jablky
25. 11. 2019
S nadcházejícím podzimem jsou saláty stále lehké a čerstvé, ale můžeme je obohatit o „podzimní suroviny“. Náš salát s baby špenátem jsme ozdobili dvěma jablíčky, červenou řepou, nivou a vlašskými ořechy. A suroviny jsme si opravdu vybrat uměli! Červená řepa je jedním z nejzdravějších ?a nejuniverzálnějších druhů zeleniny. Zvyšuje imunitu, reguluje hladinu cukru v krvi, vyživuje nervy a mimo jiné také působí pozitivně na nervový systém. Velmi zdravé jsou i vlašské ořechy, které jsou bohatým zdrojem nenasycených mastných kyselin a obsahují i dostatek vlákniny a bílkovin.

Ovesné vločky naslano
25. 11. 2019
Ovesné vločky si asi nejčastěji dáváme ráno, když máme chuť na sladkou, ale zároveň zdravou snídani. Müsli s vločkami nebo ovesné kaše jsou po ránu skvělým zdrojem energie. Ovesné vločky totiž obsahují velké množství vlákniny, bílkovin, nenasycených mastných kyselin, vitaminů B1, B6, E, železa a vápníku. Navíc výborně zasytí! I sebechutnější ?a sebezdravější snídaně se však jednoho dne přejí… anebo se ovesných vloček naopak nemůžete nabažit a rádi byste si je dali i k obědu nebo večeři? Zkuste vločky naslano, s brynzou ?a oblíbenou klobáskou!

Pečené zelí s klobáskou a jablkem
25. 11. 2019
Kysané zelí je jednou z našich nejzdravějších a v sezóně zároveň nejdostupnějších potravin. To samé platí i o jablcích, která nám možná připadají trochu všední, protože jich u nás každoročně sklidíme přibližně 230 000 tun! Obě tyto ingredience však obsahují velké množství vitaminů B, C, E a další důležité živiny. Dohromady navíc chutnají opravdu skvěle, takže směle s nimi do pekáče a zázraky se dějí.

Těstoviny s houbovou omáčkou
25. 11. 2019
S těstovinami jde všechno snadno a rychle! Snadno se připravují, jsou rychle hotové, sluší jim jednoduchá úprava ?a také jejich výroba je dosti nenáročná. Vyrábějí se totiž jen z mouky a vody, popřípadě vajec. Mají nízký obsah tuku, nulový či minimální obsah cholesterolu a nízkou hodnotu glykemického indexu. A chutnají jednoduše skvěle téměř s čímkoliv. My jsme tentokrát – vlastně jako obvykle – sáhli po čerstvých, lokálních surovinách a vydali jsme se posbírat pár hub. Ty společně se zakysanou smetanou, pažitkou ?a majoránkou na talíři vykouzlily pořádnou parádu!

Krkonošské kyselo
25. 11. 2019
Krkonoše mají hned několik privilegií! Tak zaprvé, jsou to naše nejvyšší hory. Zadruhé, vládne jim Krakonoš, duch hor, který je chrání před chamtivými hledači pokladů, pytláky a dalšími nenechavci. Zatřetí – což nás baví nejvíc – mají i své recepty, třeba na krkonošské sejkory, krkonošského houbového kubu, kterému říkají houbanec nebo hubník, anebo muziku, což je kompot ze sušeného ovoce. My jsme se pustili do krkonošského kysela, na které jsme dostali neuvěřitelnou chuť. Kubo, Anče, hajnej, tomu by neodolal ani samotnej Trautenberk!

Hruškový koláč
25. 11. 2019
Máme pocit, že hrušky jsou lehce opomíjené ovoce, přestože jsou stejně jako jablka dobré, sladké, zkrátka jako med. Také jsou „letní“ a „zimní“, také obsahují spoustu vitaminů a minerálů, také je seženete za pár korun a také s jejich přispěním upečete koláč, kterým všem vyrazíte dech. A co teprve když jim ještě prozradíte, že hrušky díky vysokému podílu vody čistí střeva a pomáhají při trávicích obtížích. Mají ale samozřejmě daleko víc skvělých schopností. Odvar z hrušek se odpradávna podával při všech chorobách spojených s vyššími teplotami a zimnicí. Hruškových koláč s tvarohem a vlašskými ořechy můžete odteď podávat při každé slavnostnější příležitosti nebo prostě jen tak.

Dětský vánoční punč
25. 11. 2019
Punč patří k vánočním svátkům stejně neodmyslitelně jako stromeček, cukroví nebo lití olova. Až vám budou děti závidět svařené víno, pusťte se společně do přípravy dětského nealkoholického punče se skořicí a badyánem, kterou hravě zvládnou i malí pomocníci. Zahřejte neposedy tímhle voňavým a hodně dobrým nápojem, který zachutná i vám.

Perníčková ovesná kaše
25. 11. 2019
Ovesná kaše je v tomto období ideálním (nejen) snídaňovým pokrmem. Tahle vyvoněná varianta skvěle zahřeje v prochladlém zimním ránu, ale také úžasně voní Vánocemi a příjemně naladí na celý pracovní den. Je až neuvěřitelné, že pár snadno dostupných ingrediencí dokáže tak moc zpříjemnit pochmurná listopadová rána.

Perníčky
25. 11. 2019
Jsou dobré, jsou sladké, jsou jako med. I kdybychom se zařekli, že letos už opravdu nepečeme, perníčky na naší sváteční tabuli nebo stromečku nesmí chybět. Voňavé, medové perníčky patří k vánoční klasice, bez které by to nebyly pravé české Vánoce. Ať už je pečete s kamarádkou nebo ratolestmi, které pečení perníčků přímo milují, vyzkoušejte recept s holandským kakaem, vanilkou, skořicí a závorem. Tuhle vůni si prostě zamilujete.

Smetanové kroupoto s houbami
25. 11. 2019
Kroupy patřily do tradiční české kuchyně odpradávna. Kromě klasické zabijačky, která se bez krup prakticky neobejde, se ale z českého jídelníčku téměř vytratily, což je velká škoda, protože jsou kaloricky nenáročné a velmi chutné. Pokud máte rádi rizoto, smetanové krupoto s houbami a bílým vínem vám bude určitě chutnat. Navíc je velmi snadné na přípravu.

Pečené kapří filety
24. 11. 2019
Zvyk pojídání ryb o vánočních svátcích se na našem území objevuje už od 17. století, i když ho prostý lid příliš nedodržoval. Rybí maso je ale zdravé, k tradičním českým Vánocům patří a upéct rybu v troubě patří snad mezi ty nejjednodušší přípravy. Spoustu druhů ryb doprovází nekonečné množství vůní a chutí a jejich vzájemná kombinace je již zcela na naší fantazii. Zkuste fantastické kapří filety s cibulí a petrželí pečené na černém pivě.

Tající sušenkoví sněhuláci (cca 25 ks)
24. 11. 2019
Pokud chcete letošní Vánoce vyzkoušet jiné recepty než ty na pracny, vanilkové rohlíčky nebo linecké, upečte dětem tyto roztomilé sněhuláčky. Představují nejen originální cukroví, ale hodí se také na různé dětské oslavy nebo třeba jako malý dárek pro babičky a dědy, když do výroby zapojíte i své potomky. Sušenky nejsou těžké na přípravu, své ratolesti na docela dlouho zabavíte a podpoříte jejich fantazii.

Jablková bábovka
22. 11. 2019

Zelňačka
21. 11. 2019

Ořechový chlebíček
21. 11. 2019
Jistě nemusíme opakovat, že ořechy jsou neuvěřitelně zdravé. Obsahují důležité vitaminy a minerály a mají také vysoký podíl bílkovin a zdravých tuků. Už jste určitě zaslechli i to, že jsou skvělou alternativou sladkostí. Když vás honí mlsná, můžete sáhnout po oříšcích. Můžete po nich sáhnout i v případě, že se rozhodne upéct náš ořechový chlebíček. Upečený je raz dva, krásně voní a s medem je zkrátka neodolatelný.

Topinky s červeným zelím
21. 11. 2019
Červené hlávkové zelí je velmi oblíbenou a zároveň velmi zdravou košťálovou zeleninou s nízkým obsahem kalorií. Obsahuje vlákninu, sacharidy, vitaminy E, K, B6, C a minerální látky jako draslík, fosfor, vápník, sodík, hořčík a železo. Fialovou barvu má díky antocyanu, což je zdraví prospěšná látka patřící do skupiny flavonoidů. Tyto antioxidanty chrání proti rakovině a podporují činnost mozku a srdce. Věříme, že se tahle svačina stane vaší srdeční záležitostí a jen tak na ni nezapomenete. Červené zelí totiž obsahuje i protisklerotický inositol!

Salát s pečenou dýní a bílými fazolkami
21. 11. 2019
Pokud máte rádi dýně, máme pro vás dobrou zprávu! Dýně hokkaido, kterou jsme zvolili pro náš recept, je nejen chutná, ale také plná vitaminů a minerálních látek. Pozitivně působí na zrak, pomáhá při onemocnění slinivky břišní a žaludku a také při srdečních chorobách. Díky vysokému podílu vlákniny má i detoxikační účinky a výborně se hodí do redukčních diet. V pečené podobě na salátu s bílými fazolkami vám navíc bude neuvěřitelně chutnat.

Segedínský guláš
21. 11. 2019
Napadlo vás někdy, že je segedínský guláš vlastně dost nevšední guláš, když se vaří z vepřového masa? Nehledě na to, že existuje vícero vysvětlení, kde se tento recept na neobvyklé spojení guláše se zakysanou smetanou a kysaným zelím vzal. Kysané zelí je jednou z našich nejzdravějších a v sezóně zároveň nejlevnějších a nejdostupnějších potravin. Je velmi bohaté na betakaroten, vitamin C, B, E, K a na minerální látky a stopové prvky. Obsahuje bakterie mléčného kvašení a řadu fytochemikálií, které napomáhají správnému trávení.

Pečený bůček na česneku
19. 11. 2019
Když se řekne pečený bůček, rozhodně platí, že v jednoduchosti je krása i hodně chuti. Stačí vzít kus dobře prorostlého vepřového boku, přidat pár bylinek, nechat maso pozvolna péct, a než se nadějete, přistane vám na talíři luxusní pochoutka, které málokdo odolá. A není důvod odolávat, jednou za čas si voňavou vepřovou pečínku bez obav dopřejte. Pomalu pečené maso můžete servírovat s chlebem ?a hořčicí nebo třeba klasicky s kysaným zelím.

Bramborový krém
18. 11. 2019
Polévky a brambory my Češi milujeme. Jak jinak si vysvětlit, že ročně v České republice spotřebujeme průměrně 70 kg brambor na osobu! Že jsme polévkoví, k tomu ani žádná čísla nepotřebujeme. Dáváme si polévky k obědu i večeři. V poslední době jsme si navíc oblíbili krémy, které lze umixovat takřka z jakékoliv zeleniny. Využijte podzimní sklizně a zkuste náš recept na bramborový krém.

Kuře s okurkou
3. 02. 2019

Omeleta s nivou
23. 01. 2019

Fazolky se strouhankou
22. 01. 2019

Houbové rizoto III
22. 01. 2019

Císařská pochoutka
22. 01. 2019

Šoulet
22. 01. 2019

SEN ORIENTU
9. 01. 2019

GOJI KULIČKY
9. 01. 2019

JETELÍČKY
9. 01. 2019

ČERVENÁ ŘEPA
9. 01. 2019

MISO POLÉVKA
9. 01. 2019

KYSELO I
9. 01. 2019

QUINOOVÝ PILAF
9. 01. 2019

KUSKUS S TUŇÁKEM
9. 01. 2019

OUTDOOROVÝ RAMEN
9. 01. 2019

CIZRNOVÝ HUMMUS
5. 01. 2019

CHIA PUDING
5. 01. 2019

GUACAMOLE I
5. 01. 2019

Tzatziki
3. 01. 2019

JOGÍNSKÝ KOTLÍK
27. 12. 2018

FRITTATA S CHŘESTEM
23. 12. 2018

Květáková pizza
17. 12. 2018

Prána smoothie
7. 12. 2018

OVESNÁ PIZZA
7. 12. 2018

Semínkový chléb
5. 12. 2018

Ořechová baklava
24. 11. 2018

Musaka s lilkem
24. 11. 2018

Pečená vejce I
24. 11. 2018

Pikantní okouník
24. 11. 2018

Staročeský medovník
24. 11. 2018

Pekanové brownies
24. 11. 2018

Pečené vdolky
24. 11. 2018

Domácí paštika
24. 11. 2018

Kroupová polévka I
24. 11. 2018

Ořechová bábovka I
24. 11. 2018

Quiche s uzeným masem
24. 11. 2018

Kokosový dort I
24. 11. 2018

Oříškový puding
24. 11. 2018

Pizza
24. 11. 2018

Plněné papriky II
24. 11. 2018

Calzone
24. 11. 2018

Polský chlodnik
24. 11. 2018

Prosecco Royale
9. 11. 2018

Fazole s chorizem
9. 11. 2018

Voňavý perník
9. 11. 2018

Bramborový toč
9. 11. 2018

Bylinková hlavička
9. 11. 2018

Ptáčci
9. 11. 2018

English Tea fizz
9. 11. 2018

Bohemka
9. 11. 2018

Kuřecí popcorn
9. 11. 2018

Mexické rizoto
9. 11. 2018

Horká brusinka
9. 11. 2018

Ovocné knedlíky
9. 11. 2018

Pilaf
9. 11. 2018

SLADKÉ POKUŠENÍ
4. 11. 2018

Muffiny
1. 11. 2018

Kuskus Valencia
1. 11. 2018

Svařený rum
1. 11. 2018

Crostini se šunkou
1. 11. 2018

PRINCEZNA A PIRÁT
19. 10. 2018

KÁVA S KOKOSEM
19. 10. 2018

HŘEJIVÁ ZMRZLINA
19. 10. 2018

JABLEČNÉ SUFLÉ
18. 10. 2018

KUŘECÍ S AVOKÁDEM
18. 10. 2018

DOUBLE PENICILIN
18. 10. 2018

Koblihové pletýnky
18. 10. 2018

Zapečené krevety I
18. 10. 2018

Panenka masala
18. 10. 2018

PIVNÍ KOKTEJL
18. 10. 2018

Tvarohový koláč I
18. 10. 2018

HOT YELLOW APPLE
7. 10. 2018

Limetkový dort
7. 10. 2018

BE PUNČ
7. 10. 2018

Chole bhature
7. 10. 2018

GOGOL MOGOL
7. 10. 2018

POLÉVKA DÝŇOVÁ
7. 10. 2018

VANILKOVÝ PUNČ
7. 10. 2018

Lososový nákyp
7. 10. 2018

OVESNÁ KAŠE I
6. 10. 2018

Miništóly
27. 09. 2018

KRUPICOVÁ KAŠE
27. 09. 2018

Mini quiche
27. 09. 2018

Zázvorové muffiny
20. 09. 2018

Grilované kalamáry
20. 09. 2018

Chirini brizola
20. 09. 2018

Jehněčí kleftiko
20. 09. 2018

KUŘECÍ TACOS I
20. 09. 2018

Japonská miska
20. 09. 2018

ZELENINOVÁ MUSAKA I
20. 09. 2018

BORŮVKOVÝ BLACK CAKE
20. 09. 2018

LILEK S MOZZARELLOU
3. 09. 2018

Levandulový sirup
3. 09. 2018

Citrusová panenka
3. 09. 2018

SALÁT FATUŠ I
3. 09. 2018

KIBBEH
3. 09. 2018

Kávová granita
2. 09. 2018

Ostružinová granita
2. 09. 2018

Melounová granita
2. 09. 2018

BABA GANUŠ
1. 09. 2018

TABOULEH
1. 09. 2018

KUŘECÍ TERIJAKI
1. 09. 2018

LEČO
1. 09. 2018

Cajunská ryba
23. 08. 2018

Tuňákový salát
23. 08. 2018

LASAGNE NA VÍNĚ
23. 08. 2018

MIXFISHCHIPS
23. 08. 2018

ŽITNÝ KNÄCKEBROT
23. 08. 2018

JAHODOVÁ LÍZÁTKA
23. 08. 2018

BRIOŠKOVÉ TĚSTO
1. 08. 2018

JAHODOVÉ SKLENICE
11. 07. 2018

PŠENIČNÝ CHLÉB
11. 07. 2018

BANÁNOVÉ CUPCAKES
11. 07. 2018

NAAN S CHŘESTEM
11. 07. 2018

SMAŽENÉ KUŘE
9. 07. 2018

Řepný tatarák
2. 07. 2018

Mrkvový tatarák
2. 07. 2018

Rajčatový tatarák
2. 07. 2018

Okurkový tatarák
2. 07. 2018

TELECÍ PICCATA
1. 07. 2018

SELEČÍ PEČENĚ
1. 07. 2018

NAHÝ DORT
1. 07. 2018

KVĚTÁKOVÝ FALAFEL
1. 07. 2018

Čočková masala
1. 07. 2018

HRACHOVÝ HUMMUS
27. 06. 2018

HUSÍ TERINKA
27. 06. 2018

KLOBÁSA TOULOUSE
27. 06. 2018

ŠUNKA V TĚSTĚ
27. 06. 2018

Velikonoční sušenky
27. 06. 2018

Kremrole
19. 06. 2018

MÁSLOVÝ GROG
19. 06. 2018

KOŘENĚNÝ RUM
19. 06. 2018

PIPERÁDA S VEJCEM
19. 06. 2018

OŘECHOVÝ CHLÉB
8. 06. 2018

MASOPUSTNÍ GULÁŠ
29. 05. 2018

FRANCOUZSKÁ OMELETA
29. 05. 2018

Slané vafle
29. 05. 2018

Belgické vafle
29. 05. 2018

Karlifornská rolka
29. 05. 2018

MALINOVÉ SUFLÉ
27. 05. 2018

VALENTÝNSKÝ DRINK
27. 05. 2018

ČOČKOVÁ POLÉVKA I
23. 05. 2018

FRANCOUZSKÝ TOAST
23. 05. 2018

KRÁSNÁ BŘÍZA
23. 05. 2018

POKE TOPOKKI
23. 05. 2018

Káva Marie Terezie
23. 05. 2018

Irská káva
23. 05. 2018

Alžírská káva
23. 05. 2018

UZBECKÝ PLOV
23. 05. 2018

PERNÍKOVÉ LANÝŽE I
14. 05. 2018

ZELENINA V TEMPUŘE
14. 05. 2018

ZLATÉ KOBLIHY
14. 05. 2018

PROSECCO Hugo
14. 05. 2018

PROSECCO Se sorbetem
14. 05. 2018

Red velvet brownies
14. 05. 2018

Rudá roláda
14. 05. 2018

CHLEBÍČKOVÉ PUZZLE
14. 05. 2018

Telecí jazyk
6. 05. 2018

Telecí hřbet
1. 05. 2018

IRISH PUDDING BREAD
1. 05. 2018

Volarské šátečky
30. 04. 2018

Punčové kostky
30. 04. 2018

Matcha koule
27. 04. 2018

Perníčky I
27. 04. 2018

Cantucci
27. 04. 2018

Kořenky
27. 04. 2018

Tavoletky
27. 04. 2018

VÁNOČNÍ PARTY MIX
27. 04. 2018

PERNÍKOVÉ LANÝŽE
27. 04. 2018

GREPOVÝ GREYHOUND
27. 04. 2018

HOUBOVÝ KUBA II
26. 04. 2018

VÁNOČNÍ DORT
26. 04. 2018

CHUDOBNICA
24. 04. 2018

LONDÝNSKÁ MLHA
23. 04. 2018

SKOŘICOVÉ ROLKY
23. 04. 2018

ANANASOVÉ SMOOTHIE
23. 04. 2018

Ústřice pikantní
23. 04. 2018

Ústřice Mignonette
22. 04. 2018

VÁNOČKA II
22. 04. 2018

BRAMBOROVÝ SALÁT I
22. 04. 2018

RYBÍ POLÉVKA I
22. 04. 2018

VÁNOČNÍ POLENO
22. 04. 2018

ÚSTŘICE GIN A TONIK
22. 04. 2018

KUŘECÍ SATAY
14. 04. 2018

Petřin MILKSHAKE
9. 04. 2018

Máslová ryba
9. 04. 2018

JEČNÁ KAŠE
9. 04. 2018

CHOCO MOUSSE
8. 04. 2018

Dýňový parfait
8. 04. 2018

Buchty II
29. 03. 2018

Chlupaté knedlíky II
29. 03. 2018

Jablečný koláč
27. 03. 2018

Dýňový koláč
27. 03. 2018

Ořechový koláč I
27. 03. 2018

Základní těsto I
27. 03. 2018

Svatomartinská husa
27. 03. 2018

HUSÍ STIFADO
27. 03. 2018

Aloo gobi
27. 03. 2018

Kuře tikka masala
27. 03. 2018

Biryani s krevetami
27. 03. 2018

ČESNEKOVÉ PEČIVO
27. 03. 2018

Tuňákové špízy
26. 03. 2018

Skvělý rybí vývar
22. 03. 2018

Medový ďáblík
21. 03. 2018

Americké bagely
21. 03. 2018

Britský eton mess
20. 03. 2018

Jahodové pitíčko
20. 03. 2018

Sýrové sušenky
20. 03. 2018

Lososové placičky
20. 03. 2018

TORREJAS
15. 03. 2018

BRAMBOROVÁ TORTILLA
15. 03. 2018

ŠAFRÁNOVÉ KUŘE
15. 03. 2018

GAZPACHO
13. 03. 2018

TAPENÁDA
13. 03. 2018

Burger s ostrou salsou
13. 03. 2018

HOŘČIČNÝ DIP
12. 03. 2018

MANGOLDOVÁ POLÉVKA
11. 03. 2018

JAHODOVÝ FRAISIER
11. 03. 2018

PORCHETTA
11. 03. 2018

TRHANÉ VEPŘOVÉ
11. 03. 2018

BRAMBOROVÉ PLACKY
4. 03. 2018

Jablečná granola
4. 03. 2018

Nepečené koule
4. 03. 2018

Snídaňové lívance
4. 03. 2018

Pekingská kachna I
4. 03. 2018

Petřina LÍZÁTKA
4. 03. 2018

Salát mimosa
4. 03. 2018

LASKONKY
28. 02. 2018

Céviche z lososa
23. 02. 2018

FLATBREAD S VÍNEM
23. 02. 2018

Plněné PAPRIKY I
20. 02. 2018

DOMÁCÍ SUGO
20. 02. 2018

HALÁSZLÉ
20. 02. 2018

PAELLA VALENCIANA
20. 02. 2018

KOVBOJSKÉ HRANOLKY
20. 02. 2018

ŽEBÍRKA BBQ
20. 02. 2018

PAN BAGNAT
14. 02. 2018

SEKANÁ I
14. 02. 2018

Pusinky s čokoládou
14. 02. 2018

Malinové skleničky
14. 02. 2018

Hravá Pavlova
14. 02. 2018

Kuře s rájtou
14. 02. 2018

Pečené brambory I
14. 02. 2018

VĚTRNÍKOVÝ DORT
14. 02. 2018

CUKETOVÉ GNOCCHI
14. 02. 2018

CUKETOVÁ PIZZA I
14. 02. 2018

LÍVANEČKY
4. 02. 2018

KOKTEJL MIMÓZA
4. 02. 2018

SKLENIČKY S KRÉMEM
4. 02. 2018

Velikonoční mazanec
4. 02. 2018

Dort battenberg
4. 02. 2018

Citronové řez
3. 02. 2018

Lahodné TIRAMISU
3. 02. 2018

RISI E BISI RISOTTO
3. 02. 2018

Chutná polévka miso
1. 02. 2018

Kvašený květák
1. 02. 2018

Zázvorová limonáda
1. 02. 2018

JAHODOVÍ ŠNECI
28. 01. 2018

CALDEIRADA
26. 01. 2018

KUŘE PIRI-PIRI I
26. 01. 2018

PASTÉIS DE NATA
26. 01. 2018
1. Do rendlíku dejte mléko, smetanu, žloutky, cukr, hladkou mouku, sůl a promíchejte. Z citronu odřízněte 2 proužky kůry a s celou skořicí ji přidejte ke směsi. Za stálého míchání přiveďte krém k varu a nechte zhoustnout. Přelijte do mísy, překryjte fólií a nechte zchladnout. 2. Troubu předehřejte na 220 °C. Listové těsto rozbalte, posypte skořicí a od delší strany pevně zaviňte. Vzniklou roládu rozkrájejte na 12 stejných kousků. Palec vtlačte dovnitř vzniklého válečku a roztáhněte prsty směrem nahoru, čímž vytvarujete mističku. Vložte do důlku muffinového plechu a zopakujte i s ostatními válečky. Do připravených mističek nalijte krém. 3. Pečte 12 minut, pak troubu přepněte na gril a nechte povrch zkaramelizovat. Černé skvrny jsou pro pastéis typické. Po upečení vyjměte koláčky z plechu a nechte zchladnout na mřížce. Před servírováním poprašte mletou skořicí.

KUŘECÍ ŠPÍZY
26. 01. 2018

GIN & TONIC
26. 01. 2018

DORT S PŘEKVAPENÍM
26. 01. 2018

SALÁT Z OPEČENÉ KVĚTÁKOVÉ „RÝŽE“
20. 01. 2018
1. Květák rozeberte na růžičky a nasekejte, aby měl tvar a velikost rýžových zrnek. Nejlépe to jde v chopperu, ten si totiž poradí i s košťálem. Pokud ho nemáte, nasekejte květák ručně, soustřeďte se ale spíš na růžičky a košťál si nechte třeba do polévky. Mrkev nakrájejte na nudličky, chilli papričku a cibulku na tenká kolečka. V hlubší pánvi nebo hrnci rozpalte olej a květák orestujte dozlatova. Když začne zlátnout, přidejte i mrkev, chilli papričku a jarní cibulku a ještě krátce opečte. Osolte a zakápněte limetovou šťávou.2. Zatímco se květák restuje, rozpulte avokádo, vyjměte pecku a dužinu dejte do nádoby vhodné na mixování. Do stonků citronové trávy několikrát udeřte plochou stranou nože, aby popraskala, a nakrájejte ji na špalíky. Dejte ji k avokádu, přidejte nasekaný česnek a zázvor, sójovou omáčku, kokosové mléko a rozmixujte směs dohladka. Pokud je příliš hutná, nařeďte ji trochou vody. Do hotové květákové rýže vmíchejte dresink a ihned podávejte.

LETNÍ ZÁVITKY
20. 01. 2018

Ovoce v papilotě
20. 01. 2018

Asijský mořský vlk
20. 01. 2018

Victoria sponge
20. 01. 2018

Treacle tart
20. 01. 2018

Sendviče s lososem
20. 01. 2018

Okurkové sendviče
20. 01. 2018

Palcové sušenky II
20. 01. 2018

Scones s brusinkami
20. 01. 2018

Králík cacciatore
15. 01. 2018

NEAPOLSKÝ DORT
15. 01. 2018

Buchtičky se šodó I
10. 01. 2018

PLNĚNÉ ŽAMPIONY I
9. 01. 2018

Dobošův Dort
3. 01. 2018

Mat & Toni:
31. 12. 2017

BBQ Surprise:
31. 12. 2017

PERNÍKOVÁ ZMRZLINA
31. 12. 2017

Výborný sendvič BLAT
19. 12. 2017
Záhadný název tohohle dokonalého sendviče je ve skutečnosti zkratkou, kterou tvoří iniciály surovin, z nichž je vyroben - tedy Bacon (slanina), Lettuce (salát), Avocado (avokádo), Tomato (rajče).

ZELŇAČKA S KLOBÁSOU
19. 12. 2017

Zelňačka s klobásou
19. 12. 2017

Italské špagety Carbonara
18. 12. 2017
I když se jedná o nejjednodušší těstoviny na světě, spousta lidí je připravuje zbytečně složitě. Zapomeňte na těžkou smetanovou omáčku, která stejně zůstane na dně talíře, a ochutnejte autentickou verzi.

Vynikající kaki v parmské šunce
18. 12. 2017
Tohle je pocta kuchařskému minimalismu: tři suroviny, tři výrazné chutě - sladká, slaná a hořká -, kterým to dohromady ideálně ladí, a trocha žáru z trouby, aby se vše prolnulo. Skvělá chuťovka na večírek.

Chuťovky z listového těsta
18. 12. 2017
Naskládat „něco“ na plát listového těsta je vždycky dobrá volba, jde jen o to, zvolit správnou kombinaci surovin. Tady je.

Vlašský salát
5. 12. 2017
Zaručených receptů na pravý vlašský salát existuje nekonečné množství. Tenhle je jednoduchý a chuťověvyladěný tak akorát.

Hermelínová pomazánka
5. 12. 2017
Na „hermelíňák“ nedáme dopustit. Když se vracíte ráno z tahu, funguje jako skvělý vyprošťovák. Ale rozhodně chutná i za střízliva.

Pomazánka s ančovičkami a černými olivami
5. 12. 2017
Pamatujete na sardelovou pastu? Nabízíme duchaplnější variaci. Je příjemně slaná po ančovičkách, plnou chuť jí dodávají olivy. A k výrobě stačí jen tři suroviny.

ROKFÓROVÁ PĚNA
5. 12. 2017

Rokfórová pěna
5. 12. 2017
Oblíbená pěna s výraznou chutí plísňového sýra je další stálice bufetů. Jako chuťový akcent bohatě stačí vlašské ořechy.

ŠUNKOVÁ PĚNA
5. 12. 2017

Šunková pěna
5. 12. 2017
Tahle jemná nadýchaná pěna strčí do kapsy všechny vaše nostalgické vzpomínky na chlebíčky ze starých dobrých časů. K dokonalosti už chybí snad jen sníst ji „na stojáka“ přímo z papíru.

Zapečená kolínka s kadeřávkem
4. 12. 2017
Pokud chcete něco dietního, bez mouky a tak podobně, tohle jídlo nevařte. Uvařte je, když chcete krémovou, vydatnou a hodně, hodně vděčnou pochoutku.

UZLÍKY
4. 12. 2017

Uzlíky
4. 12. 2017

Skvělá uzená hrstková polévka
4. 12. 2017
Tuhle polévku si chcete dát, když se vrátíte vymrzlí z procházky nebo ze sjezdovky. A k chuti přijde i den po oslavách, kdy se nebudete cítit tak docela v kondici, takže ji klidně připravte v hodně velkém hrnci z dvojnásobného množství.

Jablečný crumble
25. 11. 2017

Katsudon
25. 11. 2017

Nabeyaki udon
25. 11. 2017

Salát z řas wakame
25. 11. 2017

ČOKOLÁDOVÁ QUINOA
25. 11. 2017

Čokoládová quinoa
25. 11. 2017

SNÍDAŇOVÉ MUFFINY
25. 11. 2017

Snídaňové muffiny
25. 11. 2017

SÝROVÉ GNOCCHI
25. 11. 2017

FATHEAD PIZZA
25. 11. 2017

KOKO TYČINKY
25. 11. 2017

Čekankové risotto
24. 11. 2017

Zlaté mléko
24. 11. 2017

Kurkumové smoothie
24. 11. 2017

Čekanková bruschetta
20. 11. 2017

BLOODY MARY
20. 11. 2017

Kokosky II
20. 11. 2017

Lamingtonky
20. 11. 2017

Rajská polévka I
20. 11. 2017

Zapečené žampiony
20. 11. 2017

ZAJEČÍ RAGÚ
16. 11. 2017

Zaječí ragú
16. 11. 2017

Povidlové buchty
15. 11. 2017

Špaldová vánočka
15. 11. 2017

KONFITOVANÝ ZAJÍC
12. 11. 2017

DÝŇOVÉ CUPCAKES
12. 11. 2017

Dýňové cupcakes
12. 11. 2017

DÝŇOVÁ BRUSCHETTA
12. 11. 2017

Dýňová bruschetta
12. 11. 2017

DÝŇOVÝ SALÁT
12. 11. 2017

Dýňový salát
12. 11. 2017

Dýňové latte
10. 11. 2017

Čokoládová pěna IV
10. 11. 2017

BELLINI
7. 11. 2017

Škvarky
3. 11. 2017

Pečený přeštík
3. 11. 2017

Sekaná
3. 11. 2017

Játrová paštika
3. 11. 2017

TARTIFLETTTE
3. 11. 2017

Tartiflette I
3. 11. 2017

Sýrové fondue I
3. 11. 2017

Baumkuchen
3. 11. 2017

Švestkové galetky
2. 11. 2017

Švestkový crumble
2. 11. 2017

Castagnaccio
2. 11. 2017

Slané podvodnice
2. 11. 2017

Müsli tyčinky I
2. 11. 2017

HAPPY NEW YEAR
1. 11. 2017

AFTER MIDNIGHT
1. 11. 2017

SPARKLING BOTTLE
1. 11. 2017

FRESH SMASH
1. 11. 2017

LOHIKEITTO
1. 11. 2017

KUKUŘIČNÉ TORTILLY
1. 11. 2017

NAKLÁDANÁ CIBULE
1. 11. 2017

SALSA DE MOLCAJETE
1. 11. 2017

GUACAMOLE
1. 11. 2017

SALÁT S PANENKOU
1. 11. 2017

Milánské risotto
30. 10. 2017

MUŠLE NA VÍNĚ I
30. 10. 2017

CHOBOTNICOVÝ SALÁT
30. 10. 2017

ZAPEČENÉ ÚSTŘICE
30. 10. 2017

KREVETOVÉ ŠPÍZY
30. 10. 2017

Tortelli
29. 10. 2017

Ztracená vejce
29. 10. 2017

Jidáše I
27. 10. 2017

Hot cross buns I
27. 10. 2017

Krémová bramboračka
25. 10. 2017

Ostrá quesadilla I
25. 10. 2017

Cizrna na paprice
24. 10. 2017

Cizrna na paprice
24. 10. 2017

ITALSKÝ GULÁŠ
24. 10. 2017

Italský guláš
24. 10. 2017

(TŘI) VEJCE DO SKLA
22. 10. 2017

KRÁLÍK NA SMETANĚ I
22. 10. 2017

NASTAVOVANÁ KAŠE
22. 10. 2017

KRÁLÍK NA ČESNEKU I
22. 10. 2017

MILLE-FEUILLES
21. 10. 2017

Mille-feuilles
21. 10. 2017

Kynutá vosí hnízda
12. 10. 2017

BYLINKOVÉ MUFFINY
12. 10. 2017

Bylinkové muffiny
12. 10. 2017

Vanilkové cupcakes
12. 10. 2017

Velikonoční nádivka
12. 10. 2017

MAZANEC II
12. 10. 2017

Mazanec II
12. 10. 2017

Mrkvový dort II
12. 10. 2017

Vejce mimóza I
12. 10. 2017

Losos Wellington I
12. 10. 2017

Tvarohový zajíček
12. 10. 2017

Avokádová polévka
2. 10. 2017

Zapečené avokádo
2. 10. 2017

PIADINA I
2. 10. 2017

Piadina I
2. 10. 2017

Levandulový extrakt
2. 10. 2017

Kuře po myslivecku
29. 09. 2017

Křivý úsměv
28. 09. 2017

Pohodlný klasik
28. 09. 2017

Travička zelená
28. 09. 2017

Přísný trenér
28. 09. 2017

Ranní pohlazení
28. 09. 2017

Ostrá holka
28. 09. 2017

Rychlý štrůdl
28. 09. 2017

BYLINKOVÉ KLOBÁSY
28. 09. 2017

Bylinkové klobásy
28. 09. 2017

SEMLOR I
28. 09. 2017

Semlor I
28. 09. 2017

BOŽÍ MILOSTI I
28. 09. 2017

Boží milosti I
28. 09. 2017

SLÁVKY NA SEKTU
28. 09. 2017

Slávky na sektu
28. 09. 2017

CIBULOVÝ KOLÁČ I
28. 09. 2017

Cibulový koláč I
28. 09. 2017

CIBULOVÁ MARMELÁDA
28. 09. 2017

Cibulová marmeláda
28. 09. 2017

CITRONOVÉ ŠPAGETY
24. 09. 2017

RAJSKÁ POLÉVKA
24. 09. 2017

ČOKOLÁDOVÁ PĚNA II
24. 09. 2017

Čokoládová pěna II
24. 09. 2017

BÁNH M? S KREVETAMI
24. 09. 2017

Bánh m? s krevetami
24. 09. 2017

MAJONÉZA
22. 09. 2017

Papájový salát
19. 09. 2017

Sweet pork podle Paula
19. 09. 2017

Mrkev s badyánem
19. 09. 2017

Vepřová pečínka
19. 09. 2017

Čočkové ragú
19. 09. 2017

Hrách a kroupy
19. 09. 2017

Batátové pyré
19. 09. 2017

Batátové pyré
19. 09. 2017

Masopustní koblihy I
19. 09. 2017

Rillettes
19. 09. 2017

Škvarkové placky I
19. 09. 2017

Sádlo a škvarky
19. 09. 2017

Red velvet cake
19. 09. 2017

Kynuté lívance
19. 09. 2017

Kynuté lívance
19. 09. 2017

Želé koktejly
19. 09. 2017

Želé koktejly
19. 09. 2017

BANÁNOVÉ MUFFINY
19. 09. 2017

Banánové muffiny
19. 09. 2017

Banánové muffiny
19. 09. 2017

KANDOVANÝ ZÁZVOR I
17. 09. 2017

Kuřecí tacos
12. 09. 2017

Slaný koláč
12. 09. 2017

Slaný koláč
12. 09. 2017

Candát na citronech
12. 09. 2017

Candát na citronech
12. 09. 2017

Čekankový salát
12. 09. 2017

Mandlové sušenky
12. 09. 2017

Polévka habanero
12. 09. 2017

Chilli dort
12. 09. 2017

Hamburgerové housky
12. 09. 2017

CHILLI BURGER
12. 09. 2017

Chilli burger
12. 09. 2017

Palačinky Banh Xeo
8. 09. 2017

Baklava
4. 09. 2017

Jehněčí sač
4. 09. 2017

Gibanica
4. 09. 2017

Pečené papriky
4. 09. 2017

Čorba
4. 09. 2017

Ajvar
4. 09. 2017

Srbský salát
4. 09. 2017

Malinové smoothie
4. 09. 2017

RYBÍ KROKETY
3. 09. 2017

Ginnuendo
3. 09. 2017

Currant Jam
3. 09. 2017

Czech Made
3. 09. 2017

Time to Thyme
3. 09. 2017

RYBÍZOVÉ NANUKY
3. 09. 2017

DOMÁCÍ TORTILLA
3. 09. 2017

Lilková caponata
3. 09. 2017

RUDÁ ZÁŘE
31. 08. 2017

ČERVENÝ SALÁT
31. 08. 2017

VINNÉ CUKROVÍ
31. 08. 2017

SNĚHOVÉ PUSINKY
31. 08. 2017

KŘEHULKY
31. 08. 2017

DATLOVÉ KULIČKY I
31. 08. 2017

CITRONOVÝ KOLÁČ I
31. 08. 2017

BANOFFEE PIE
30. 08. 2017

BRUSINKOVÝ LIKÉR
30. 08. 2017

MARINOVANÁ FETA
30. 08. 2017

CELEROVÁ REMULÁDA
28. 08. 2017

ROSTBÍF I
28. 08. 2017

IŠELSKÉ DORTÍČKY
26. 08. 2017

KULIČKY ZE SALKA
26. 08. 2017

LEDOVÉ TYČINKY
26. 08. 2017

MASARYKOVO CUKROVÍ
26. 08. 2017

PALCOVÉ SUŠENKY I
26. 08. 2017

SMAŽENÝ KAPR I
26. 08. 2017

HOUBOVÝ KUBA I
26. 08. 2017

LINECKÁ KOLEČKA I
26. 08. 2017

JABLEČNÝ ZÁVIN
25. 08. 2017

MÁTOVÝ SIRUP
24. 08. 2017

Cuketové pickles
24. 08. 2017

Salámová pizza
24. 08. 2017

KAPUSTOVÝ SALÁT
22. 08. 2017

TRHACÍ CHLEBÍČEK
22. 08. 2017

BOLOŇSKÉ RAGÚ
21. 08. 2017

B?UF BOURGUIGNON
21. 08. 2017

PÂTÉ DE CAMPAGNE
21. 08. 2017

VEJCE FLORENTINA I
21. 08. 2017

Pražma v papilotě
19. 08. 2017

Rybí vývar
19. 08. 2017

DÝŇOVÁ ROLÁDA I
16. 08. 2017

HUSÍ RILLETTES
14. 08. 2017

SVATOMARTINSKÝ WRAP I
14. 08. 2017

SACHER
14. 08. 2017

TŘENÁ BÁBOVKA I
7. 08. 2017

VEPŘOVÉ GYOZY
7. 08. 2017

CHEESECAKE MATCHA
7. 08. 2017

Pohankové pagáče
6. 08. 2017

Pohankové řízečky
6. 08. 2017

Kuřátko s kapustou
5. 08. 2017

Chrástová polévka
5. 08. 2017

Křupavé koláčky
5. 08. 2017

Sýrové košíčky
5. 08. 2017

KŘUPAVÁ PIZZA
3. 08. 2017

HOŘČIČNÁ OMÁČKA
1. 08. 2017

BRUSINKOVÁ OMÁČKA
1. 08. 2017

MASOVÉ KULIČKY I
1. 08. 2017

KV?FJORDKAKE
1. 08. 2017

MOMOFUKU PORK BUNS I
31. 07. 2017

HRUŠKOVÝ KOLÁČ
31. 07. 2017

BRUSCHETTA I
31. 07. 2017

MAROCKÝ KUSKUS I
27. 07. 2017

HOT DOG
27. 07. 2017

FISH AND CHIPS
27. 07. 2017

ZAPÉKANKY
27. 07. 2017

CARPACCIO Z RAJČAT
27. 07. 2017

A?OLI COMPLET
27. 07. 2017

BORŮVKOVÉ MUFFINY
25. 07. 2017

HRABĚNČINY ŘEZY
25. 07. 2017

KOULE BANH RAN
24. 07. 2017

ŠPÍZY NEM LUI I
24. 07. 2017

SALÁT NOM HOA CHUOI
24. 07. 2017

Pizza na grilu
23. 07. 2017

ETON MESS
22. 07. 2017

CLAFOUTIS I
22. 07. 2017

CITRONOVÁ GRANITA
22. 07. 2017

LETNÍ ZAJÍC
22. 07. 2017

DOMÁCÍ LEDOVÝ ČAJ
22. 07. 2017

BROSKVOVÉ DAIQUIRI
22. 07. 2017

BADYÁNOVÁ LIMONÁDA
22. 07. 2017

PENNE S LILKEM
19. 07. 2017

BUCHTY I
19. 07. 2017

HOUBOVÁ OMÁČKA
19. 07. 2017

KOPROVKA
19. 07. 2017

BRAMBORÁKY
19. 07. 2017

RYBÍ KOTLÍK
18. 07. 2017

HUEVOS RANCHEROS I
18. 07. 2017

CHILLI CON CARNE II
18. 07. 2017

Francouzský dezert
11. 07. 2017

Savory burger
10. 07. 2017

LUČINOVÁ ZMRZLINA
7. 07. 2017

PIKANTNÍ KREVETY
6. 07. 2017

PARIS–BREST
6. 07. 2017

Anglická snídaně
3. 07. 2017

Krevety se šalotkami
3. 07. 2017

Koktejl moka
3. 07. 2017

Tuňáková roláda
2. 07. 2017

Tradiční lasagne
1. 07. 2017

CHARLOTTA
30. 06. 2017

PIZZA NAPOLETANA
30. 06. 2017

ARANCINI
30. 06. 2017

PIZZA S LILKEM
30. 06. 2017

CAPONATA
30. 06. 2017

CUKETOVÉ PLACIČKY I
29. 06. 2017

SALÁT FATUŠ
29. 06. 2017

KRKOVICE NA GRILU
29. 06. 2017

KUŘE A RISONE VERDE
29. 06. 2017

VYZRÁLÁ FLÁKOTA
29. 06. 2017

JAHODOVÝ SALÁT
29. 06. 2017

Ayran s mátou
28. 06. 2017

LAHODNÝ DŽEM
28. 06. 2017

JAHODOVÁ LIMONÁDA
28. 06. 2017

LÍVANCE S JAHODAMI
28. 06. 2017

JAHODOVÉ SENDVIČE I
28. 06. 2017

DUHOVÝ DORT I
28. 06. 2017

Čokoladový hřbet
26. 06. 2017

Višňový sirup
26. 06. 2017

Bublanina
26. 06. 2017

Višňová zmrzlina
26. 06. 2017

Galetka s třešněmi
26. 06. 2017

Živáňská jehla
24. 06. 2017

Aperol spritz
24. 06. 2017

Mazanec s mandlemi
21. 06. 2017

balkánská vejce
21. 06. 2017

Kyprá bábovka
20. 06. 2017

Zeleninový nákyp
17. 06. 2017

Cuketové smaženky
17. 06. 2017

Krémová polévka
17. 06. 2017

Sladká vejce
11. 06. 2017

Mini mazanec
11. 06. 2017

Fazzoletti s fenyklem
10. 06. 2017

České buchty I
10. 06. 2017

Česnečka I
10. 06. 2017

Pórková polévka
4. 06. 2017

Okurkové „suši“
4. 06. 2017

MINI burgery
4. 06. 2017

Krájené řízky
1. 06. 2017

Mango s klementinkami
1. 06. 2017

Tafelspitz I
1. 06. 2017

Alpský nákyp
1. 06. 2017

Tažený závin
1. 06. 2017

Koláč s chřestem
31. 05. 2017

Toasty s chřestem
31. 05. 2017

Chřestový salát
31. 05. 2017

Špízy
31. 05. 2017

Salát plný jara
31. 05. 2017

La Samba
30. 05. 2017

Jahodový pohár
30. 05. 2017

Ovocné špízky
30. 05. 2017

Langoše I
30. 05. 2017

Šunkové rohlíčky
30. 05. 2017

Jahodový salát
30. 05. 2017

Rumové palačinky
30. 05. 2017

Rumové bagetky
29. 05. 2017

francouzská laskomina
29. 05. 2017

Polévka z avokáda
29. 05. 2017

Banánová bábovka I
28. 05. 2017

Zeleninové smoothie
28. 05. 2017

Cibulový quiche
28. 05. 2017

Croque monsieur
28. 05. 2017

Levandulový cukr
26. 05. 2017

Béarnská omáčka
26. 05. 2017

Holandská omáčka
26. 05. 2017

Omáčka Mornay
26. 05. 2017

Bešamelová omáčka
26. 05. 2017

Boeuf ? la mode
26. 05. 2017

Rukolový salátek
20. 05. 2017

Zapečený camembert
20. 05. 2017

Glazované karotky
20. 05. 2017

Kuře po asijsku
17. 05. 2017

Toast z lásky
16. 05. 2017

Telecí kotlety
15. 05. 2017

Cuketová timbala
15. 05. 2017

Celerový krém
15. 05. 2017

Mrkvový dort I
10. 05. 2017

Krabačka
10. 05. 2017

Jarní salát
10. 05. 2017

Zapékané noky
10. 05. 2017

Karotkový krém
10. 05. 2017

Sýrové špízy
6. 05. 2017

Cr?me caramel
5. 05. 2017

Kávový medovník
5. 05. 2017

Kyjevský kotlet
2. 05. 2017

Fish & chips
2. 05. 2017

Boršč II
1. 05. 2017

Bylinková polévka I
30. 04. 2017

Nádivka z kopřiv
30. 04. 2017

Bylinkové máslo II
30. 04. 2017

Bylinkové máslo I
30. 04. 2017

Bylinkový camembert
30. 04. 2017

Plněná vejce
30. 04. 2017

Ptáčci s marcipánem
28. 04. 2017

Polévka s pelmeněmi
28. 04. 2017

Perníkové kraslice
28. 04. 2017

Jidáše I
28. 04. 2017

Omeleta s pórkem
28. 04. 2017

Salát z avokáda
27. 04. 2017

Cukrové rychlovky
27. 04. 2017

Jahodový koktejl
27. 04. 2017

Minidortíky
27. 04. 2017

Marocký chleba
27. 04. 2017

Graham
27. 04. 2017

Bezlepkový chleba
27. 04. 2017

Sezamové chilli nudle
26. 04. 2017

Hruškové koláčky
24. 04. 2017

Banánový koláč
24. 04. 2017

Sněhové koláčky
24. 04. 2017

Dánský slanečkový
22. 04. 2017

Italský z čekanky
22. 04. 2017

Ruský salát Vinigret
22. 04. 2017

Vývar s vejcem
22. 04. 2017

Domácí mozzarella
14. 04. 2017

Domácí lučina
14. 04. 2017

Smetanová ricotta
14. 04. 2017

Papriková polévka
13. 04. 2017

Tradiční ovárek
11. 04. 2017

Domácí sulc
11. 04. 2017

Tlačenka
11. 04. 2017

Tlačenka
11. 04. 2017

Větrníčky
11. 04. 2017

Segedínský guláš
11. 04. 2017

Pizza calzone
7. 04. 2017

Bramborové noky
7. 04. 2017

Dršťková polévka
4. 04. 2017

Celerová polévka
4. 04. 2017

Miništrúdlíky
4. 04. 2017

Dokonalá bábovka
28. 03. 2017

Karlovarský knedlík
28. 03. 2017

Domácí houstičky
28. 03. 2017

Kapustičky s kaštany
27. 03. 2017

Pudinková slast
27. 03. 2017

Citronová bábovka
27. 03. 2017

Lososové chuťovky
27. 03. 2017

Čokoládový drink
24. 03. 2017

Špíz Caprese
23. 03. 2017

Minilangoše
23. 03. 2017

Mrkvová srdíčka
23. 03. 2017

Fíkové sušenky
22. 03. 2017

Hamburger
12. 03. 2017

Focaccia I
12. 03. 2017

Rustikální bageta
12. 03. 2017

SKVĚLÉ ZÁZVORKY
11. 03. 2017

Cigánský guláš
11. 03. 2017

POMERANČOVÉ DORTÍKY
11. 03. 2017

Makový trhanec
7. 02. 2017

GRANÁTOVÁ PAVLOVA
25. 01. 2017

Vánoční čaj
25. 01. 2017

ITALSKÉ GRISSINI
24. 01. 2017

KOŘENĚNÝ OCET
24. 01. 2017

MALINOVÝ OCET II.
24. 01. 2017

Bryndzové pirohy
19. 01. 2017

Zabijačková polévka
19. 01. 2017

Baraní guláš
18. 01. 2017

INDICKÁ SŮL
17. 01. 2017

SLANINOVÁ SŮL
17. 01. 2017

PANETTONE
16. 01. 2017

TRIFLE
16. 01. 2017

LUCIINY KOČIČKY
15. 01. 2017

Houbová praženice
14. 01. 2017

Liškové rizoto
14. 01. 2017

Houbový koláč
14. 01. 2017

Bramboračka s houbami
14. 01. 2017

Staročeský kuba
13. 01. 2017

Dušené hříbky
13. 01. 2017

Bílkový krém
13. 01. 2017

Vdolky s povidly
8. 01. 2017
To nejjednodušší kynuté těsto – a jakémá nekonečné možnosti! Při rychlémsmažení ve vysoké vrstvě tuku ho těstotolik nenasákne.

Buchtičky se šodó
8. 01. 2017

Krevetové jednohubky
28. 12. 2016

Žloutkové věnečky
24. 12. 2016

Minisendviče
23. 12. 2016

Kynutá bábovka
23. 12. 2016

Kanapky s paprikášem
22. 12. 2016

Palačinkové rolky
22. 12. 2016

Hnětýnky
19. 12. 2016

Tvarohová štola I
9. 12. 2016

Cmunda po kaplicku
8. 12. 2016

Povidlové koláče
8. 12. 2016

Cibulačka
8. 12. 2016

Kotleta s jablky
7. 12. 2016

Zapečený fenykl
7. 12. 2016

Smažený celer
7. 12. 2016

Žampionové špagety
7. 12. 2016

Rajčatový koláč
7. 12. 2016

Těstoviny s cuketami
7. 12. 2016

BIELY KOLÁČ
6. 12. 2016

KAPUSTNICA
6. 12. 2016

Smažený kapr
6. 12. 2016

KOKOSKY I
5. 12. 2016

Vosí hnízda III
5. 12. 2016

Linecké cukroví III
4. 12. 2016

BASLER BRUNSLI
4. 12. 2016

BLACK FOREST
4. 12. 2016

Parmazánové kuličky
30. 11. 2016

Uzená polévka
30. 11. 2016

Mrkvové zelňáky
30. 11. 2016

Frgále
27. 11. 2016

Hrnkové knedlíky
26. 11. 2016

KOŘENĚNÉ MÜSLI
26. 11. 2016

Minestrone
25. 11. 2016

Tamarindové pyré
23. 11. 2016

Sýrový quiche
22. 11. 2016

Hovězí vývar
21. 11. 2016

KUŘECÍ VÝVAR
21. 11. 2016

ZELENINOVÝ VÝVAR
21. 11. 2016

Focaccia
20. 11. 2016
Na závěr musíme počítat s kynutím.

Lehký salát
20. 11. 2016

Pizza s hrozny
20. 11. 2016

Cupcakes
8. 11. 2016

Slávky na cidru
7. 11. 2016

Jablečná omáčka
3. 11. 2016

Variace na Waldorf
3. 11. 2016

Rizoto s jablky
1. 11. 2016

Tate tatin
31. 10. 2016

Profiteroly
30. 10. 2016

Dýňový cheesecake
29. 10. 2016

Dýňová hořčice
28. 10. 2016

Karamelová klec
27. 10. 2016

Rybí koláč
26. 10. 2016

Jogurtový dip
26. 10. 2016

Tabbouleh
24. 10. 2016

Domácí máslo
24. 10. 2016

Morkové řezy
18. 10. 2016

Bramborová Galetka
15. 10. 2016

Bramborová pánev
15. 10. 2016

MEGA plněné batáty
14. 10. 2016

Mexická směska
14. 10. 2016

Omáčka Piri-Piri
14. 10. 2016

Úžasňácká směs
14. 10. 2016

Pečená vejce
14. 10. 2016

Vepřová panenka plněná švestkami
2. 10. 2016
Vepřové maso a švestky jsou kamarádi odnepaměti. Výborně si s nimi rozumí i rozmarýn a tymián. panenka se švestkami je jednoduchá, přesto udělá na stole i v puse velkou parádu.

Sorbet ultraviolet
1. 10. 2016

Nakládaný sýr feta
1. 10. 2016
Řecká feta se vyrábí z čerstvého ovčího a kozího mléka, má jemnou, chuť a rozhodně ji nenahradíte mnohem slanějším balkánským sýrem. Naloženou fetu můžete uzobávat jen tak nebo přidat do salátů.

Ovocné pivo
1. 10. 2016

Gravadlax
1. 10. 2016

Levandulový extrakt
28. 09. 2016

Levandulový cukr
23. 09. 2016

Chutná ovesná kaše
23. 09. 2016

Sendvič Monte Christo
23. 09. 2016

Harlekýn
23. 09. 2016

Pečená rajčata
22. 09. 2016

DÁBELSKÝ DORT
21. 09. 2016

Listové těsto obrácené
21. 09. 2016
Vyhrňte si rukávy a zkuste jednou i domácí těsto. Tohle obrácené, od vyhlášeného francouzského cukráře Pierra Hermého, je naše nejoblíbenější.

Panenka s taliánem
14. 09. 2016

Citronový koláč
13. 09. 2016

Vařené kedlubny
9. 09. 2016

Zapečená vejce
7. 09. 2016

Italská čočková polévka
7. 09. 2016
Novoroční klasika ve středomořském stylu

Krůtí špízy s dipy
25. 08. 2016

Jogurtové lívance
27. 07. 2016

Guláš z hlívy
14. 07. 2016

Musaka
13. 07. 2016

Flowers Jug
13. 07. 2016